Държавният глава поиска съдът да установи като противоконституционни разпоредбите от закона, с които

...
Държавният глава поиска съдът да установи като противоконституционни разпоредбите от закона, с които
Коментари Харесай

Конституционният съд образува дело за законовите промени за агрофотоволтаиците

Държавният глава изиска съдът да откри като противоконституционни разпоредбите от закона, с които се облекчава режимът за монтиране на фотоволтаици върху аграрни земи: 
чл. 2, алинея 4, в частта " и за агрофотоволтаици - при условия и по ред, избрани с разпоредба на министъра на земеделието и министъра на районното развиване и благоустройство, чл. 17а, алинея 3, в частта " на обекти за произвеждане на сила от възобновими източници ", чл. 23, алинея 3 и член 24, алинея 7, в частта " или създаване на обект за произвеждане на сила от възобновими източници ".
" С премахването на съвсем всички ограничавания пред слагането на съоръжения за произвеждане на ВЕИ върху обработваема земя, новите разпореждания основават риск от безотговорно преобразяване на аграрни площи във всевъзможен вид централи за произвеждане на сила ", уточни в причините си президентът. 

Според него " допускането на строителство на уреди за вятърна, слънчева, водноелектрическа, геотермална или сила от биомаса и биогорива, върху висококачествена земя (5-а категория), разрешава смяна на предназначението на по-голямата част от земеделските земи и пасища в България ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР